Leve de Molens!

Kinderpersbureau sluit de deuren

Het themajaar 'Leve de molens' loopt ten einde en daarmee tevens het project Kinderpersbureau Leve de Molens.

Vele kinderen op basisscholen in Zuid-Holland hebben het afgelopen jaar hun bijdrage geleverd aan het themajaar. Met het Kinderpersbureau in de themabus voerden zij journalistieke opdrachten uit. Hartelijk dank voor jullie inzet en mooie verslagen!

De verslagen van de jonge journalisten kunt u teruglezen op Picasa.

woensdag 1 juni 2011

Themabus Leve de Molens officieel geopend!

Met een interview aan de reporters van het Kinderpersbureau, opende gedeputeerde Han Weber vandaag, 1 juni, de themabus ‘Leve de Molens!’. Het Kinderpersbureau, dat in de bus gehuisvest is, ging daarmee ook van start.

De heer Han Weber, de nieuwe gedeputeerde van Cultuur erfgoed en media van provincie Zuid-Holland, heeft de themabus geopend. Als onderdeel van de opening werd de heer Weber geïnterviewd door de juniorjournalisten van het kinderpersbureau. De gedeputeerde vertelde aan journaliste Jente zelf nog niet zo bekend te zijn met de molens. ‘Ik ben vroeger vooral bij watermolens geweest.’Ook gaf hij aan de molens te willen behouden. Daarvoor moeten de molens wel blijven draaien. ‘Als een molen stilstaat komt er houtworm in en roest het mechaniek’, aldus de gedeputeerde. Volgens de heer Weber kunnen de molens ook behouden worden door ze een nieuwe bestemming te geven. Op de vraag van de junior-journalisten hierover gaf hij aan open te staan voor alle creatieve ideeën.
Na de opening was de bus vrij te bezichtigen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten